Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Saltsten, Himalaya 30x20x3 cm - Satake

649:-
1070-13389
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
  • Webblager 0 st
  • Butik Stockholm 0 st
  • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • Denna rosa saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta. Bestående av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Stenen helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser. Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar.


      Laga mat med saltstenen
      En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
      Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

        • BBQ/gasgrill
          Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.

        • Ugn
          Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 180°C.


      Nedkyld Saltsten
      Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.

      Skötsel
      Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.

      Tips
      – 
      Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
      – Stek ägg och bacon vid bordet!
      – Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!
  • Specifikationer
    • Lev. artikelnummer: SSH30 EAN: 8966000029705
Satake är en japansk knivtillverkare som funnits i Sverige sedan slutet på 1990-talet. Förutom kvalitativa japanska knivar i flera olika prisklasser har de även bland annat fantastiska saxar, slipverktyg, skalare och knivmagneter (som faktiskt tillverkas i Sverige!).
Satake
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se