KAI

Sashimikniv Yanagiba 15 cm – KAI Wasabi Black

da-6715Y

Klassisk japansk sashimikniv från japanska KAI, som i Japan traditionellt kallas yanagibakniv. Kniven har ett långsmalt blad som endast är slipat på ena sidan – perfekt för att skära tunna skivor av kött och fisk. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och... Läs mer

649 kr

Finns i lager; Skickas inom 1 - 3 dagar

Lagerstatus

Stockholmsbutik & Web 2 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Klassisk japansk sashimikniv från japanska KAI, som i Japan traditionellt kallas yanagibakniv. Kniven har ett långsmalt blad som endast är slipat på ena sidan – perfekt för att skära tunna skivor av kött och fisk.

Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen.

Sashimikniv Yanagiba 15 cm – KAI Wasabi Black

Hårdhet: 58 HRC /- 1
Bladlängd: 15 cm
Mått handtag: 12,6 cm

WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.