Searzall

Searzall – Munstycke (torch) till brännare / handsalamander

kl-searzall

Searzall fungerar i grunden som ett modernt och portabelt salamandermunstycke som sprider elden till en bredare och mildare flamma. Searzallen tvingar lågan igenom tre extremt värmetåliga meshfilter (belagda med den inerta ädelmetallen palladium), vilket sprider själva lågan till en större område med jämn förbränning. Lågan oxiderar snabbare och förbränningen blir lite kraftigare i kammaren, jämfört... Läs mer

1 600 kr

Superfire 2 - Rothenberger

Gasflaska, propan, USA-gänga - Sievert

Uppskattad leverans 30 sep - 7 okt.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

1 600 kr

Searzall fungerar i grunden som ett modernt och portabelt salamandermunstycke som sprider elden till en bredare och mildare flamma.

Searzallen tvingar lågan igenom tre extremt värmetåliga meshfilter (belagda med den inerta ädelmetallen palladium), vilket sprider själva lågan till en större område med jämn förbränning. Lågan oxiderar snabbare och förbränningen blir lite kraftigare i kammaren, jämfört med utan. Uppvärmningen sker därmed nästan helt genom infraröd värmestrålning till skillnad från öppna brännare som huvudsakligen värmer genom en mycket varm gasstråle. Fördelarna är att det tar bort all risk för ”förbränningsbismak”, gör det lättare att kontrollera mängden värme på råvaran vilket dessutom ger en finare yta.

Det här munstycket rekommenderas inte med andra brännare och används med andra modeller (än Superfire 2) på egen risk. Läs instruktionerna noga innan användning och tänk på säkerheten.

OBS! Lågan ska ej gå ut genom nätet, då har du skruvat på för mycket gas och riskerar att nätet går sönder.

Searzall – Instruktioner (PDF)