Forge de Laguiole

Set med 6 matknivar, handtag av olivträ – Forge de Laguiole

1446-26107

I lilla Laguiole i Aveyron i sydvästra Frankrike har man sedan 1829 tillverkat vad många anser vara världens bästa korkskruvar och matknivar. Precis som när tillverkningen startade görs än idag varje kniv helt och hållet för hand av minst sagt skickliga hantverkare med lång erfarenhet. Det här är ett exklusivt set med sex traditionella matknivar... Läs mer

6 200 kr

Uppskattad leverans 26 jan - 9 feb.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

6 200 kr

I lilla Laguiole i Aveyron i sydvästra Frankrike har man sedan 1829 tillverkat vad många anser vara världens bästa korkskruvar och matknivar. Precis som när tillverkningen startade görs än idag varje kniv helt och hållet för hand av minst sagt skickliga hantverkare med lång erfarenhet.

Det här är ett exklusivt set med sex traditionella matknivar (stekknivar) med handtaget tillverkat av olivträ. Det gör att knivarnas mönstring kan skilja sig från exemplar till exemplar.

Knivbladen är 11 cm långa, hela kniven 23.5 cm, och är tillverkade av rostfritt T12-stål, speciellt framtaget och utvecklat av Laguiole. Stålet är väldigt hållbart och håller skärpan länge.

Knivarna är förpackade i en presentförpackning och givetvis med äkthetscertifikat.