Den här skärbrädan kan användas på båda sidor och passar för allt i köket - kött, fisk, fågel, grönsaker och bröd. Ena sidan har en utfräst ränna som fungerar som perfekt för exempelvis uppsamling av köttsafter vid tranchering.
Brädan bör oljas in med jämna mellanrum för garanterat lång hållbarhet. Den diskas för hand med varmt vatten - undvik diskmedel så gott det går, det har nämligen en frätande effekt som torkar ut trät, vilket i längden kan få brädan att spricka.
Blöt hela skärbrädan vid diskning och låt den torka på högkant.
Skärbräda i bambu, 42x31x4 cm - Zwilling
Mått: 42 x 31 cm
Tjocklek: 4 cm
Material: Ändträbitar av bambu
Skötselråd för skärbrädor
- Skärbrädor i trä ska aldrig diskas i maskin eller med diskmedel – det torkar nämligen ut trät och gör så att det riskerar att spricka. Varmt vatten och diskborste räcker gott!
- Diska hela brädan på bägge sidor när den använts så att inte bara delar av del blir blöt och suger åt sig vatten.
- Låt träbrädor lufttorka på högkant, så att skärytorna inte riskerar att ligga i blöt
- Träskärbrädor bör oljas in med jämna mellanrum. Vi rekommenderar att du masserar in skärytan med en neutral matolja eller skärbrädeolja.