Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Slipsten, SJ-200 - Tormek

2495:-
1545-23432
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Tormek Japanese Waterstone har kornstorlek 4000 och ger en spegelblank yta med knappt synbara slipmärken. Den fina ytan polerar eggen och skapar den ultimata ytfinishen. Om du vill ha en rakbladsskärpa är detta slipskivan för dig!

   Skapar en rakbladsskärpa
   Denna slipsten är idealisk vid skärpning av handverktyg såsom träsnideriverktyg, knivar, saxar, hyveljärn och stämjärn, som kräver minimal stålavverkning och överlägsen skärpa.

   Stenens unika komposition ger den en extremt lång livslängd. Eftersom den ger så fin yta rekommenderar vi att du inte brynar på läderbrynskivan efteråt.

   Du bör rengöra slipstenen slipstensytan från fina stålpartiklar ungefär en gång i minuten. Detta görs med den fina sidan av stenjusteraren SP-650. Använd inte den grova sidan av stenjusteraren på Tormek Japanese Waterstone.

   SJ-200 passar Tormek T-4 och tidigare Tormekmodeller med en 200 mm sten.

   Eftersom den är gjord för att ge verktyget den allra finaste ytfinish, är slipförmågan begränsad och den kan därför inte användas för att forma ett verktyg. Det bör göras skillnad på att forma och att skärpa/slipa ett verk­tyg. Vid formning slipar du bort material för att få önskad form och eggvinkel. Vid skärpning/slipning putsar du bara upp en befintlig form för att göra eggen vass igen.
 • Specifikationer
  • Lev. artikelnummer: SJ-200 EAN: 7392485001225
Tormek är ett svenskt företag som specialiserat sig på knivslipning. Idag har de ett 20-tal patent och finns i ett 30-tal länder. Tillverkningen sker fortfarande i Lindesberg i Bergslagen, medan deras produkter används av såväl professionella möbelsnickare, hantverkare, träsnidare, träsvarvare och hemmasnickare som kvalitetsmed­vetna kockar i restauranger, storkök och i hemmen.
Tormek
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se