Forge de Laguiole

Sommelier kyparkniv med korkskruv, handtag av olivträ – Forge de Laguiole

lag-SOMOL

I lilla Laguiole i Aveyron i sydvästra Frankrike har man sedan 1829 tillverkat vad många anser vara världens bästa korkskruvar. Precis som när tillverkningen startade görs än idag varje korkskruv helt och hållet för hand av minst sagt skickliga hantverkare med lång erfarenhet – varje korkskruv tillverkas från början till slut dessutom av en och... Läs mer

2 100 kr

Ej i lager; Uppskattad leverans inom 5 - 10 dagar.

fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

I lilla Laguiole i Aveyron i sydvästra Frankrike har man sedan 1829 tillverkat vad många anser vara världens bästa korkskruvar. Precis som när tillverkningen startade görs än idag varje korkskruv helt och hållet för hand av minst sagt skickliga hantverkare med lång erfarenhet – varje korkskruv tillverkas från början till slut dessutom av en och samma person, från jobbet med råmaterialet i handtaget till gravyren av det lilla biet, som är Laguioles signum.

Kyparknivarna, eller korkskruvarna, har man tagit fram i samarbete med en grupp franska sommelierer för att få fram en kyparkniv som är snygg, ergonomisk och har rätt funktioner. Stålet är rostfritt och blankpolerat och handtaget är av ljust marmorerat kohorn.

Till varje Sommelier kyparkniv ingår en liten väska och allt är förpackat i en presentförpackning, givetvis med äkthetscertifikat.