Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Tinto Riserva 62cl Vinglas, Sommeliers - Riedel

1149:-
1073-14276
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Munblåst rödvinsglas av kristall från Riedels serie Sommeliers - ett äkta hantverk! Glaset är speciellt framtaget för att få fram det allra bästa ur rödviner av tinto riserva-typ.

   Serien består av 30 st olika munblåsta kristallglas. Sommerlierglaset var det första glaset i världen som tagits fram för att framhäva både doft och smakupplevelsen av vinet. Då var det vanligt att främst arbeta med glas som skulle passa vin från specifika områden t.ex. Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Hermitage etc.

   Höjd: 248 mm
   Volym: 62 cl
   Diameter: 96 mm

 • Specifikationer
  • Kupa: Graciano, Rött vin, Tempranillo, Tinta de Toro
   Serie: Sommeliers
   Volym: 62 cl
   Lev. artikelnummer: R-4400/31 EAN: 9006206912223
Riedel tillverkar de mest fantastiska glas du kan tänka dig. Formerna är framtagna för att passa olika druvor och olika sorters vin - och det gör all skillnad!   Den första generationen Riedel som höll på med glas var Johann Christoph Riedel, född 1673. Han var handelsresande i glas från sin födelseregion Böhmen som då var tyskt och höll på att bygga upp sitt legendariska glasrykte. Innan han blev mördad(!) hann han yngla av sig och nästa generation Riedel började handmåla glas. Andra generationens Riedel fick elva barn varav endast två klarade sig och ett av dessa började tillverka glas någonstans kring det sjuåriga kriget. Det fortsätter ungefär i den här stilen fram till idag då den elfte generationen är VD för Riedel och högkvarteret etablerats i Österrike. Designen på glas är noga framtagen efter gediget arbete och det är enorm skillnad på rätt och fel glas för respektive druvsort. Lättast ände att börja i är kanske vinprovarsetet. Lycka till!
Riedel
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se