Ultratex (E1442) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Ultratex är en snabbverkande förtjockningsstärkelse för användning i både varma och kalla applikationer. Naturligt glutenfritt, multifunktionella, mycket lättlösligt i både kalla och varma vätskor - ett måste i alla kök! Det är en extremt mångsidig, högpresterande, förtjockande stärkelse. Det kan blandas i både varma och kalla flytande preparat tills önskad tjocklek uppnås. Det är ett smaklöst, färglöst och glutenfritt pulver. När det tillsätts till en vätska dispergerar det snabbt och jämnt utan att bilda klumpar. Perfekt smaksatta såser, drycker, geler eller någon annan vätska kan förtjockas till en idealisk konsistens och konsistens utan att behöva kompromissa med smaken. Blanda i 1-5 % för omedelbar förtjockning, oavsett om satsen är varm eller kall. Ultratex är även frys- och upptiningsstabilt och förhindrar läckage av vätskor.
Användning: Tillsätt gradvis under omrörning tills önskad konsistens uppnås. Ultratex tjocknar mycket snabbt. Låt gärna stå i fem minuter då konsistensen fortsätter att tjockna något när stärkelsen sväller. Typiska dosering i vätska: 1-5%.
Ingredienser: Hydroxipropyldistärkelsefosfat (av majs) E1442 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt, lufttätt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 1663Kj/391kCal, Fett: 0,15g, Varav mättat fett: 0,1g, Kolhydrat: 97g, Varav sockerarter: 0g, Protein: 0,5g, Salt: <0,5g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 1000 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Stabiliseringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel Volym: 1000 g, 500 g, 5000 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.