Vinsten (Cream of Tartar) (E336) - The Kitchen Lab


-
Produktbeskrivning
-
Vinsten förekommer i en del recept i sin engelska benämning Cream of Tartar och mycket sällan under sitt kemiska namn kaliumtartrater. Det kan användas i bakning för att ge volym och stabilitet till maränger och suffléer, det kan att förhindra att vispad grädde destabiliseras och tillföra en krämighet till frosting. När du gör maräng påskyndar en liten mängd vinsten i blandningen skumbildningen och hjälper till att stabilisera strukturen, vilket i sin tur skapar mer volym. Det hindrar socker från att kristallisera och fungerar som ett hävningsmedel i bakverk. Tillsammans med bikarbonat blir det bakpulver. En nypa vinsten tillsatt i vattnet när du kokar grönsaker hjälper dem att behålla sin fräscha färg. Kan även användas för att göra modellera/leklera för barn.
Användning: Enligt recept. För maränger, tillsätt ca 1 g vinsten per äggvita.
Ingredienser: Kaliumtartrater E336 (Antioxidationsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt, lufttätt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 1348,1Kj/317,2kCal, Fett: 0g, Kolhydrat: 79,3g, Varav sockerarter: 0g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Antioxidationsmedel
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.