Vinsten (Cream of Tartar) (E336) - The Kitchen Lab
-
Produktbeskrivning
-
Vinsten, eller Cream of Tartar som det börjat heta när det blivit mer allmängiltigt efter amerikanska influenser, har det kemiska namnet kaliumvätetartrat. Det används i bakning för att ge volym och stabilitet till maränger och suffler, kan förhindra att vispad grädde destabiliseras och ger en krämighet till frostingen. När du gör maräng påskyndar en liten mängd skumbildningen och hjälper till att stabilisera strukturen, vilket i sin tur skapar mer volym. Det hindrar socker från att kristallisera och fungerar som ett hävningsmedel för bakverk. Tillsammans med bikarbonat kommer det att bilda bakpulver. En nypa vinsten tillsatt i vattnet när du kokar grönsaker hjälper dem att behålla sin fräscha färg. Används även i del konfektyr. En vanlig användning borta från matlagning är dess användning för att skapa lekdeg för barn.
Användning: Dosera efter behov. Tillsätt ca 1 g per äggvita när du gör maränger.
Förvaring: Förvara i torra, svala förhållanden och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Ingredienser: Kaliumvätetartrat E336 (Antioxidationsmedel)
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1348,1kj/317,2kcal
Fett: 0g
Kolhydrater: 79,3g
Varav sockerarter: 0g
Tillverkas av våra kompisar Special ingredients
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.