Riedel

Vintage Portvinsglas 25cl, Sommeliers – Riedel

sq-R-4400/60

Munblåst portvinsglas av kristall från Riedels serie Sommeliers – ett äkta hantverk! Glaset är speciellt framtaget för att få fram det allra bästa ur portviner. Portvinsglasets långa, smala och lite mindre kupa är anpassad för portvin, ett vin som påminner om vanligt vin men har högre alkoholhalt. Kupans storlek och form ger ”vinet” i porten... Läs mer

699 kr

Ej i lager; Uppskattad leverans inom 6 - 12 dagar.

Lagerstatus

Stockholmsbutik & Web 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Munblåst portvinsglas av kristall från Riedels serie Sommeliers – ett äkta hantverk! Glaset är speciellt framtaget för att få fram det allra bästa ur portviner. Portvinsglasets långa, smala och lite mindre kupa är anpassad för portvin, ett vin som påminner om vanligt vin men har högre alkoholhalt.

Kupans storlek och form ger ”vinet” i porten chans att utveckla aromerna men dämpar stickigheten i den höga alkoholhalten.

Serien består av 30 st olika munblåsta kristallglas. Sommerlierglaset var det första glaset i världen som tagits fram för att framhäva både doft och smakupplevelsen av vinet. Då var det vanligt att främst arbeta med glas som skulle passa vin från specifika områden t.ex. Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Hermitage etc.

Höjd: 172 mm
Volym: 25 cl
Diameter: 72 mm