Microplane

Zester, Premium Classic – Microplane

ha-46x

Microplanes klassiska zestjärn – med ett greppvänligt handtag, och knoppar i framkant som gör att rivjärnet kan vila stadigt underlaget och dessutom inte repa. Det här är en produkt som är oerhört användbar i många sammanhang.  Men sina patenterat etsade blad – snarare än de traditionellt stansade – levererar ett jämnt och snabbt resultat. Vi... Läs mer

Nollställ

270 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

270 kr
Finns i lager
snabb leverans

Microplanes klassiska zestjärn – med ett greppvänligt handtag, och knoppar i framkant som gör att rivjärnet kan vila stadigt underlaget och dessutom inte repa. Det här är en produkt som är oerhört användbar i många sammanhang.  Men sina patenterat etsade blad – snarare än de traditionellt stansade – levererar ett jämnt och snabbt resultat. Vi använder den för att finriva citrusskal, vitlök, parmesan, ingefära, gurkmeja och muskot.  Zestjärnet kommer i sex olika färger.

Om Microplane

Det amerikanska företaget Microplane sätter standarden när det kommer till premiumrivjärn. Av många kockar och konditorer världen över är det sett som det givna valet. Vi på KitchenLab använder våra varje gång det är något som behöver rivas, zestas eller hyvlas. Med ett järn från Microplane river du det mesta och bladen håller skärpan fantastiskt länge. Rivjärnen består av små rakbladsvassa kanter som är etsade, snarare än stansade som traditionella rivjärn är.

Att etsade blad fungerar så bra i köket upptäckte en kanadensisk kvinna 1994, när hon när hon skulle baka apelsinpaj. I frustration över hur dåligt det gick med rivjärnet snodde åt sig makens rasp från dåvarande byggvarumärket Microplane. Som ni förstår sadlade de snabbt om och är nu ett älskat redskap i kök världen över.

Skärpan gör att deras skärresistenta handske fortsätter att vara en poplärar produkt hos oss. Du hittar den här.