Mycryo™ är en 100 % naturlig produkt bestående av rent kakaosmör i pulverform. Detta speciella kakaosmör revolutionerar sättet att temperera choklad på och gör det snabbt, smidigt och bekvämt.
Kakaosmör är också utmärkt för att blanda ut med chokladfärg för att tex måla pralinformar. Observera att Myocryos egenskaper förändras om man man smälter ner produkten och att det inte är helt jämförbart med vanligt kakaosmör. Tillsätt lite osmält mycryo i det färgade kakaosmöret ifall för att få det rätt kristalliserat.
Så här tempererar du choklad med Mycryo:
Värm chokladen till sluttemperatur enligt sort (28-32°C) och blanda i ca 2 % Mycryo™. Blanda samman noga och väl för att fördela kakaosmöret i chokladen och få en perfekt kristalliserad choklad. Testa chokladen som om du tempererat den innan du börjar arbeta med den.
Förutom att det är enklare än tablering så ger Mycryo din choklad mer glans och en hårdare yta.
Som om det inte vore nog så är Mycryo™ också ett underbart vegetabiliskt fett för stekning och grillning. Den motstår höga stektemperaturer bättre än smör eller oljor och bränner inte. Mycryo™ får dessutom fram de naturliga smakerna även hos de mest känsliga ingredienserna som kammusslor eller foie gras. Rulla bara grönsaker, kött, fisk eller fågel i Mycryo™ och stek eller grilla i en varm panna eller på en varm grill. Du kan till och med blanda Mycryo® med örter eller kryddor.
Mycryo har en neutral smak och vitaktig färg.
Nettokvantitet: 600 g
Beteckning: Kakaosmör
Ingredienser: Kakaosmör.
Förvaringsanvisning: Förvara produkten i en ren, torr (relativ fuktighet max.70%) och luktfri miljö.
Näringdeklaration per 100g
Energi Kj 3766 kJ
Energi 900 kcal
Fett 100 g
Varav mättat fett 60,2 g
Kolhydrat 0 g
Varav sockerarter 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g