Knivvård

Knivvård är ett ämne vi på KitchenLab kan prata hett och passionerat om, såna är vi. En kniv behöver tas hand om för att den ska fortsätta att vara vass. För att vara ...Läs mer

Knivvård är ett ämne vi på KitchenLab kan prata hett och passionerat om, såna är vi. En kniv behöver tas hand om för att den ska fortsätta att vara vass. För att vara riktigt petig bör den får lite kärlek både innan och efter den har använts. I engelskan använder man ordet ”tråkig” för när man vill beskriva en slö kniv – och vi kan förstå varför. En slö kniv är ju ingen höjdare. Dels är den lättare att skära sig på, dels har det visat sig att en slö kniv skapar en sämre snittyta som gör att maten tappar smak. I denna kategori hittar du en mängd olika redskap för att få knivarna riktigt vassa och uppeggade igen: Skärpstavar, slipstenar, knivslipar och brynen. För en vass kniv är som bekant en rolig kniv!

× Stäng

Varumärken