Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Fermentering & konservering

Fermentering är en metod för konservering, även om det skiljer sig från det vi känner som konservering. Inläggningar med socker och vinäger (eller ättika) har gjorts länge för att kunna bevara sommarens frukter och grönsaker långt in i vintern - och fermentering är också en teknik för förvaring. Surkål och kimchi är två produkter som vi tydligt känner som fermenterade. Men det mesta av vad som gemene man konsumerar för njutning är faktiskt fermenterat. De uppenbara exemplena är ju vin, öl, ost och bröd som alla bygger sina komplexa smaker i en jäsprocess. Men även kaffebönan och kakaobönan fermenteras innan den torkas och rostas. Här hittar du kokböcker om både fermentering och konservering vi tycker är värda att läsa.
Visar 2 av 2 produkter
Filtrera
Varumärke
Pris
I lager
Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se