Intervju med årets konditor – Disa Molin

Årets Konditor 2018 heter Disa Molin. I mitten av oktober tog hon hem titeln under tävlingen på Bak- och Chokladmässan i Stockholm. Efter två intensiva tävlingsdagar och efterföljande mediaframträdanden har hon precis kommit tillbaka hem till Göteborg och sin arbetsplats Nääs fabriker, men hon tog sig ändå tid att prata en stund med oss om […]

Jakten på den perfekta äggulan

Genom alla tider har människan sökt. Efter det gyllene snittet, den heliga graal och nu, under senare decennier inom matkretsar, efter den perfekta äg-gulan. Vi på Kitchenlab skulle vilja sticka ut hakan och påstå att vi har funnit den. Visst må vi vara subjektiva i vår objektivitet, men vi är ändå övertygade om att ni, […]

Ta hand om dina maskiner!

I vår nystartade Malmöbutik som har lite mer fokus på kaffe händer det att vi får en del serviceärenden på espressomaskiner (och det går utmärkt att lämna in sin maskin på service här). Visst kan saker och ting gå sönder och slitas ut, precis som på vilken maskin som helst, men den vanligaste orsaken till […]

Bästa knivstålet – lär dig skillnaden

Knivstål Att välja knivstål kan vara svårt. Vad är det som gör ett knivblad bättre än ett annat? Varför är den här damaskuskniven billigare än än den där som inte är damaskus? Vad menas med att bladet är gjort i VG-10 stål? Det finns mycket frågor. Bortsett från de oftast fina handtagen hänger allt hantverk i […]

När det skenade på KitchenLab – Matgeek

Johan (Matgeek) besökte nyligen vår butik i Stockholm. Flytande kväve, kolsyreis och sfärer av bloody mary är några saker som vi hann ta itu med. Produkter i videon Searzall PowerJet Startkit molekylär gastronomi Våtservett Bakform i silikon Maraschinokörsbär Big K grillbriketter Traeger Timerbline 1300 Dualit brödrost Del 1 Del 2

Recept – Fluffig mjukglass i sifon

Ingredienser 3 dl grädde 3 dl mjölk 6 äggulor 150 g socker 1 vaniljstång 4 g ice cream stabilizer Blanda hälften av sockret med ice cream stabilizer. Värm upp mjölk, grädde, vaniljstång (du vet hur man gör) och sockerblandning till 65° C och låt svalna till ca 40° C. Vispa äggulorna med resten av sockret […]

Ny logga och grafisk profil

KitchenLab byter grafisk stil för att visa vilka vi alltid har varit. Vi önskade oss en grafisk identitet som visar vad vi vill och vad vi står för, vad som gör oss annorlunda och vad våra kunder har rätt att förvänta sig samt varför vi tycker det är så jäkla kul och viktigt med mat […]

Vilket kaffe passar dig? Del 1 – Espresso

En kopp kaffe kan vara så många olika saker. Allt från snutkaffe som stått på värmeplattan sen gamle kungen dog, till en handbryggd kopp som både tar längre tid att göra och kostar mer än lunchen. I medelhavsområdet betyder en kaffe en enkel espresso och de vet knappt vad bryggkaffe är. I Sverige slog espressotrenden först […]