Internationella Gin & Tonic-dagen

”The gin&tonic has saved more Englishmen’s lives, and minds, than all the doctors in the empire.” – Winston Churchill Idag är det Gin&Tonicens dag. En hel dag tillägnad den drink som den fantasilöse beställer när hen kommer in i en bar. Vad är det som gjort att den har fått en sådan outplånlig popularitet? Vi ser […]

Hur man får saker att hända med paj…

Pajens idé är enkel, smart och fantasilös – ett skal av bröd fylls upp med något som finns till hands. De kan vara av matigare karaktär eller sötare sort och brukar rymma allt från överblivna skaldjur till skinkspill och ostkanter. En paj på trädgårdens äpplen med kanel och crème Anglaise är kanske höstens vanligaste efterrätt. […]

Föreläsning om bröd av Stephanie Swane (Modernist Bread)

Hos oss på KitchenLab är Nathan Myhrvold sedan länge en husgud. Redan som ung hade han en stor passion för gastronomi och som geniförklarad chefsstrateg på Microsoft skapade han den förmögenhet som sedan finansierade några av den gastronomiska vetenskapens mest ambitiösa projekt. Ungefär samtidigt som KitchenLab grundades, 2011 utkom mästerverket Modernist Cuisine, The Art and […]

Fettisdagen, vita tisdagen – semmeldagen!

Nu börjar snart fastan innan påsk, så det är hög tid att äta upp sig ordentligt. New Orleans har sin Mardi Gras och Rio sin karneval, men vi här uppe i Norden har minsann fettisdagen! Behöver du komplettera med bakredskap till köket? Använd sökrutan eller botanisera här! Den här dagen har vi ätit bullar i […]

Intervju med årets konditor – Disa Molin

Årets Konditor 2018 heter Disa Molin. I mitten av oktober tog hon hem titeln under tävlingen på Bak- och Chokladmässan i Stockholm. Efter två intensiva tävlingsdagar och efterföljande mediaframträdanden har hon precis kommit tillbaka hem till Göteborg och sin arbetsplats Nääs fabriker, men hon tog sig ändå tid att prata en stund med oss om […]

Jakten på den perfekta äggulan

Genom alla tider har människan sökt. Efter det gyllene snittet, den heliga graal och nu, under senare decennier inom matkretsar, efter den perfekta äg-gulan. Vi på Kitchenlab skulle vilja sticka ut hakan och påstå att vi har funnit den. Visst må vi vara subjektiva i vår objektivitet, men vi är ändå övertygade om att ni, […]

Ta hand om dina maskiner!

I vår nystartade Malmöbutik som har lite mer fokus på kaffe händer det att vi får en del serviceärenden på espressomaskiner (och det går utmärkt att lämna in sin maskin på service här). Visst kan saker och ting gå sönder och slitas ut, precis som på vilken maskin som helst, men den vanligaste orsaken till […]