Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
 Bloggmeny

Gratinerade ostron och havskräftor med örtsmör och panko

Förföriska, sensuella, eggande, lyxiga. Finns det något livsmedel som är så starkt förknippat med fest, firande och flärd som ostron, havskräftor och hummer?
Här har vi gjort en något modernare variant på Oysters Rockefeller med koreansk chili, parmesan och panko. Det ljuvliga örtsmöret har vi sedan även gratinerat havskräftor havskräftor med. Testa båda eller ena – du kommer inte bli besviken.


För 6 personer:

12 st ostron, du väljer själv vilken sort du föredrar
eller
12 st råa havskräftor
Örtsmör
250 g rumstempererat smör till ostronen, 500 g till havskräftor
1 knippe persilja
3 st citroner
1 tsk koreansk chili
150 g parmesan
200 g panko
Salt & peppar


För ostron:
Öppna ostronen.
Hacka persiljan fint och blanda ner i smöret.
Zesta och juica citronerna och rör ner i smöret tillsammans med den rivna parmesanen.
Tillsätt chili, salt och peppar och panko. Blanda allt till en smet och smaka av.
Det ska smaka som ni tycker är gott fast ännu mer intensivt då man inte har så mycket av smöret på vid gratineringen.
Överför smöret till en spritspåse. Lägg ostronen på ett galler med en plåt undertill.
Spritsa smöret över ostronen och bränn av dem med hjälp av en brännare som har ett searzall munstycke.
För kräftor:
Sätt ugnen på 225 o C
Dela havskräftorna på mitten, börja vid huvudet. Använd en kniv ni inte är så rädd om.
Gör sedan smöret enligt instruktion för ostronen.
Placera de halverade kräftorna på en plåt med snittytan uppåt.
Lägg smöret i en spritspåse och täck kräftorna med örtsmör. Gratinera i ca 10 min.
Ät genast herregud!


Författare: Thomas Karlstein
Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se