Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
 Bloggmeny
Mjukglass ur sifon - fryst mango och kokosmjölk

Mjukglass ur sifon - fryst mango och kokosmjölk

Tidsåtgång ca en timme.

Utrustning:

Blender

Diamantvåg

Gourmet Whip 0,5 eller 1,0 liter alternativt  Profi Whip 0,5 liter eller 1,0 liter.

extrautrustning iSi Tratt med sil

Ingredienser:

För 360g glass i 0,5 liters sifon. Dubbla mängderna endast om du använder 1,0 liters-sifon.

100g kokosmjölk (ej light-version). Skaka burken våldsamt aggressivt innan du öppnar den

20g strösocker

2 g Ice Cream Stabiliser

250g frusen mango eller

2 st stora färska, skalade och urkärnade (ju mindre mogna dessa är, desto syrligare blir glassen)

1 st iSi gräddpatron om du kör 0,5 liters-sifonen annars 2 patroner oavsett glassmängd.

Vill du ha en syrligare glass tillsätter du saften från en halv citron samtidigt som mangon.


  • Kör sockret och Ice Cream Stabiliser i en blender på full fart i fem sekunder. 
  • Häll ned kokosmjölken och låt blandas i tio sekunder.
  • Häll över blandningen i en liten kastrull och värm till ca 65° C.
  • Häll tillbaka den varma kokosmjölken i blendern och tillsätt mangon. Kör tills blandningen är helt slät.
  • Häll ner glassblandningen i sifonen Tips: Om du vill vara helt säker på att inte få stopp i sifonen passerar  du nu allt genom iSi:s tratt med sil. Utan en bra slickepott är detta väldigt svårt. Med en skålad slickepott går det på tre minuter. 
  • Skruva på sifonhuvudet och kör i en patron om för 0,5 liter-sifonen, två patroner om du kör 1-liters-sifonen oavsett om du kör dubbel sats. Detta beror på att gastrycket annars blir lägre i 1-liters-varianten.
  • Lägg in sifonen i frysen och ta ut och skaka den våldsamt varje kvart. Varje gång sifonen tas ut borde det vara mindre skvalpande då den skakas. Efter ungefär en timme är glassen färdig att serveras. Om glassen inte vill komma ut ur sifonen kan den spolas i varmt vatten i några sekunder.
  • Har du inte lust och tid att skaka sifonen kan du tömma den trycksatta sifonen i en lämplig behållare och ställa in i frysen. Glassen blir då hårdare men är fortfarande lätt att skopa upp med ljummen sked.
  • Serveras med färska bär, kanderade nötter, Chocolate Popping Candy eller som en del av en Eton Mess.




Författare: Richard Bahrke
Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se