Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
 Bloggmeny
Ny logga och grafisk profil

Ny logga och grafisk profil

KitchenLab byter grafisk stil för att visa vilka vi alltid har varit.
Vi önskade oss en grafisk identitet som visar vad vi vill och vad vi står för, vad som gör oss annorlunda och vad våra kunder har rätt att förvänta sig samt varför vi tycker det är så jäkla kul och viktigt med mat och matlagning. Vi vill ju gärna att det grafiska skall berätta om vilka vi är och hur vi tänker.
Det är lätt bli lite pretto när man pratar logotyper, så ha gärna lite positiv fantasi när vi säger att den nya loggan är en illustration av vad som händer i huvudet på någon som avnjuter riktigt god mat. Eller så är det kanske virvlar i creman på en espresso. Några kollegor insisterar på att det handlar om eldslågor, Rorschachtest, glada bläckfiskar och aromatisk rök. Oavsett vad detta kosmetiska utanpåverk symboliserar för betraktaren finns det faktiskt underliggande reella värden och värderingar som vi hoppas förmedla till våra kunder:
Maximal kundservice. Vi gör allt för att det skall vara tillfredställande att handla hos oss. Vare sig det gäller att få svar på dina frågor om produkter, recept och metoder, eller att få hjälp när ett köp inte blivit så bra som du hade hoppats, gör vi vårt yttersta för att stå på din sida.
Traditionell ”koll”. På The Kitchen Lab jobbar folk som älskar mat. Vi pratar, lagar, äter, smakar, diskuterar och älskar mat och matlagning. Det gör att vi — och förlåt oss om det låter skrytsamt — vet jättemycket om mat och de hjälpmedel som behövs för att få råvaror att förvandlas till riktigt bra mat. Vi har tidvis avundats  vissa våra konkurrenter som är grymt duktiga på e-handel, men be gärna dem göra en velouté, byta säkring på en PacoJet, slå en Hollandaise i en blender eller svara på vilken form den tyll har som är döpt efter konditorernas skyddshelgon!
Teorin i praktiken. I källaren till vår butik på Birger Jarlsgatan 106 i Stockholm finns ett kök. Där experimenterar och tränar alla möjliga kockar. Det kan vara rikskända konditorer, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget, Juniorkocklandslaget och snart kommer en ny, väldigt välrenommerad kock. I vårt kök anordnas också kurser och föredrag av kockar, konditorer, sommelierer och andra framstående profiler inom alla gastronomiska inriktningar för att sprida specialistkunskaper som kan inspirera oss. Kolla gärna i vår kalender efter kurser och events som intresserar dig!
Unika produkter. Utöver våra basprodukter (vi tror att de är ca 8000) hittar du även sådana som är helt unika. Genom att konstant lyssna på kunder, kockar, bagare, gamla gummor och unga bloggare i fjärran länder får vi ledtrådar, kunskap och inspiration till nya hjälpmedel som gör maten godare och matlagningen roligare.
Kunskap och glädje: är de två saker som präglar oss och det är också vad vi hoppas förmedla till er.
Välkommen till The Kitchen Lab!
Författare: Oscar Asplund
Logga in