Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
 Bloggmeny
Traeger – en nyhet till årets grillning

Traeger – en nyhet till årets grillning

Dags att börja grilla. Dock går miljö och grillning sällan ihop. Det är här Traeger – en nyhet till årets grillning kommer in i bilden.

Traeger – en nyhet till årets grillning

Våren är här vilket innebär att det börjar bli dags att fundera över det här med grillning. Den svenska grillsäsongen är kort, så självklart måste man ta tillvara på varje tillfälle då vädret tillåter att man lagar maten utomhus.
Kanske är det dags att investera i en ny grill, eller helt enkelt fundera över om den grill man har uppfyller alla behov? Kanske vill man kunna röka ett par saftiga spareribs, grilla på ett par burgare eller grädda en spröd och frasig pizza? I dagens grillar kan göra så mycket mer än bara grilla. Rökning och barbeque är dessutom inte bara bara populärt, det är otroligt användbart.

Miljövänligare grillning med pellets

Miljö och grillning går dessvärre sällan hand i hand. Många grillar med kol, vilket ger en ofullständig förbränningsprocess som adderar cancerogena ämnen till råvaran. Lägger man sedan till tändvätska i ekvationen blir det knappats bättre. Här kommer Traeger – en nyhet till årets grillning in i bilden.
En av vårens nyheter kommer från Traeger och är en grill utöver det vanliga. Förutom att vara lättanvänd är den också miljövänligare än många andra typer av grillar – och specialdesignad för all typ av rökning.

Perfekt till rökning och barbeque

Traeger-grillen använder sig av träpellets som fylls på i en låda vid sidan av grillen. När grillen startats – med en enkel knapptryckning – matas pelletsen automatiskt in i en förbränningskammare undertill i grillen och antänds. Väljer man att tillaga på låg temperatur blåser en liten fläkt in röken i grillen och maten röks. Höjer man temperaturen agerar den istället som en vegeldad ugn.
Grillens fläkt och termostat drivs med elektronik som drar minimalt med energi. Således är den väldigt energisnål. Tack vare att pelletsen bränns i en egen kammare, som i sin tur värmer grillen, slipper man de skadliga ämnen som vanlig grillning över kol och öppen låga kan framkalla.

Enkel att använda och lätt att rengöra

Att laga mat med en Traeger-grill är inte svårare att använda en ugn, något som är en fördel då många kan tycka det är svårt att tända en grill såväl som att grilla. Den digitala termometern på sidan visar vilken temperatur det är i grillen och tack vare en termostat hålls en jämn temperatur genom hela tillagningen. Denna exakta temperaturkontroll kan jämföras med en sous vide och lämpar sig utmärkt för längre barbequing.
Som variation finns också pellets av olika träslag beroende på vad man vill addera för smaktoner vid rökningen. Grillen är lätt att rengöra då det under grillgallret finns ett sluttande plan. Det fett som droppar ner rinner på så vis ut och samlas upp i en hink.
Traeger-grillen har en klassisk tunnform som känns igen från traditionella smokers. Denna grill är perfekt för såväl nybörjare som grillentusiaster. Med en Traeger kan du laga maten utomhus hela sommaren utan besvär.
Författare: Madeleine Landley
Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se