Special Ingredients

Agar Agar (E406) – Special Ingredients

si-50603411117xx_var

Om Agar Agar (E406) Vår pulveriserade Agar Agar är ett ultrafint pulver som har många användningsområden. Det är ett veganvänligt gelerings- och förtjockningsmedel. Det skapar redan i låga koncentrationer neutrala geléer. Agar Agar är ett förtjockningsmedel som utvinns ur rödalger och som ofta används som ett vegetariskt alternativ till gelatin. Det gelébildande ämnet i agar... Läs mer

Nollställ

120 kr420 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Om Agar Agar (E406)

Vår pulveriserade Agar Agar är ett ultrafint pulver som har många användningsområden. Det är ett veganvänligt gelerings- och förtjockningsmedel. Det skapar redan i låga koncentrationer neutrala geléer. Agar Agar är ett förtjockningsmedel som utvinns ur rödalger och som ofta används som ett vegetariskt alternativ till gelatin. Det gelébildande ämnet i agar agar är tio gånger starkare än i gelatin, vilket gör att 2 till 10 gram Agar Agar per kilo vätska räcker för att skapa gelé. I vatten på 90 – 100ºC  löser det sig och sätter sig vid 40 – 45ºC. Det kan bli återupphettat till 85ºC igen, utan att det smälter. Gelébildningen i pulvret är beroende av syrahalten i ingredienserna – ju högre syrahalt, desto mer Agar Agar behövs.

Användning:

Låt pulvret dra i valfri vätska i 5 till 10 minuter innan det försiktigt kokas upp under konstant omrörning tills allt pulver har löst sig. Blandningen sätter sig när den kyls ner till ungefär 40 grader.

– Kan användas i sifoner för att skapa lätta och värmetåliga mousser och skum.
– I krämer för att skapa en mer tålig textur.
– Som förtjockningsmedel i vätskor eller såser.
– Vid sylttillverkning som alternativ till pektin som förtjockningsmedel.

Innehåll:
Agar agar (E406).
Förvaras torrt, svalt och mörkt. Öppnad förpackning håller i sex månader. Bör inte ätas i ren form.