Special Ingredients

Agar Agar (E406) – Special Ingredients

si-50603411117xx_var

Om Agar Agar (E406) Vår pulveriserade Agar Agar är ett ultrafint pulver som har många användningsområden. Det är ett veganvänligt gelerings- och förtjockningsmedel. Det skapar redan i låga koncentrationer neutrala geléer. Agar Agar är ett förtjockningsmedel som utvinns ur rödalger och som ofta används som ett vegetariskt alternativ till gelatin. Det gelébildande ämnet i agar... Läs mer

Nollställ

120 kr420 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

120 kr420 kr
Finns i lager
snabb leverans
Om Agar Agar (E406)

Vår pulveriserade Agar Agar är ett ultrafint pulver som har många användningsområden. Det är ett veganvänligt gelerings- och förtjockningsmedel. Det skapar redan i låga koncentrationer neutrala geléer. Agar Agar är ett förtjockningsmedel som utvinns ur rödalger och som ofta används som ett vegetariskt alternativ till gelatin. Det gelébildande ämnet i agar agar är tio gånger starkare än i gelatin, vilket gör att 2 till 10 gram Agar Agar per kilo vätska räcker för att skapa gelé. I vatten på 90 – 100ºC  löser det sig och sätter sig vid 40 – 45ºC. Det kan bli återupphettat till 85ºC igen, utan att det smälter. Gelébildningen i pulvret är beroende av syrahalten i ingredienserna – ju högre syrahalt, desto mer Agar Agar behövs.

Användning:

Låt pulvret dra i valfri vätska i 5 till 10 minuter innan det försiktigt kokas upp under konstant omrörning tills allt pulver har löst sig. Blandningen sätter sig när den kyls ner till ungefär 40 grader.

– Kan användas i sifoner för att skapa lätta och värmetåliga mousser och skum.
– I krämer för att skapa en mer tålig textur.
– Som förtjockningsmedel i vätskor eller såser.
– Vid sylttillverkning som alternativ till pektin som förtjockningsmedel.

Innehåll:
Agar agar (E406).
Förvaras torrt, svalt och mörkt. Öppnad förpackning håller i sex månader. Bör inte ätas i ren form.