Special Ingredients

Gellangummi Typ F (E418) – Special Ingredients

si-506034111260x_var

Om Gellangummi Typ F (E418) Typ F är det populäraste av våra två gellangummin. Det är ett multifunktionellt geleringsmedel som ger fasta geléer med perfekt visuell klarhet. Det kan också användas i mindre doser för att göra flytande geléer, pastor eller för att reda vätskor. Gellangummit är ett bra alternativ till Agar Agar, eller som vegetariskt... Läs mer

Nollställ

220 kr850 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Om Gellangummi Typ F (E418)

Typ F är det populäraste av våra två gellangummin. Det är ett multifunktionellt geleringsmedel som ger fasta geléer med perfekt visuell klarhet. Det kan också användas i mindre doser för att göra flytande geléer, pastor eller för att reda vätskor. Gellangummit är ett bra alternativ till Agar Agar, eller som vegetariskt alternativ till gelatin. Fördelarna med Gellangummi jämfört med Agar Agar är att det dels ger en bättre gelestyrka och dels klarar av att värma upp geléer ända upp till 120 grader utan att det smälter.

Pulvret är lösligt i vätskor med mellan 3,5 till 8 i pH-värde, vilket gör att gummit har ett stort användningsområdet

Användning

Lös upp pulvret i vatten och värm tills det är 100 grader – gelén sätter sig när blandningen svalnat. När blandningen satt sig kan den upphettas igen utan att den förlorar sin konsistens.

För en förtjockning av vätska – använd 0.1% – 0.5% av vikten
För en mjuk gelé – använd 1% – 1.5% av vikten
För en fast gelé – använd 1.5% – 2% av vikten

Innehåll:
Gellangummi typ F, E418
Förvaras torrt, svalt och mörkt.