Special Ingredients

Guargummi (E412) – Special Ingredients

si-506034111318x_var

Om Guargummi Guargummi används som förtjocknings- och stabiliseringsmedel vid tillverkning av exempelvis glass och sås. Pulvet kallas även för guarkärnmjöl och är en kolhydrat som utvinns ur frön från en guarväxt (Cyamopsis Tetragonolobas), en baljväxt som liknar sojabönan. Det varken smakar eller luktar, och passerar genom matsmältningen utan att tas upp. Det har därför ingen som helst... Läs mer

Nollställ

55 kr200 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 2 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

55 kr200 kr
Om Guargummi

Guargummi används som förtjocknings- och stabiliseringsmedel vid tillverkning av exempelvis glass och sås. Pulvet kallas även för guarkärnmjöl och är en kolhydrat som utvinns ur frön från en guarväxt (Cyamopsis Tetragonolobas), en baljväxt som liknar sojabönan. Det varken smakar eller luktar, och passerar genom matsmältningen utan att tas upp. Det har därför ingen som helst påverkan på din kropp och det finns inte heller något rekommenderat dagligt intag. Det kan användas i allt från bröd och deg till geléer och för att förhindra att frysta produkter släpper vätska.  Det är inte pH-känsligt och kan utsättas för salt.

Användning

Guargummi är väldigt effektivt – 3 till 5 gram pulver per liter brukar vara en tillräckligt. Pulvret kan användas till både varma och kalla vätskor och kan ersätta ägg som bindmedel i vegetarisk matlagning. Det kan även användas som komplement till xanthangummi.

För en mindre matfokuserat applicering kan man använda det till att göra slajm.

Innehåll:
Guargummi, E412.
Förvaras torrt, svalt och mörkt. Bör inte förtäras i ren form.
Pulvret är såväl glutenfritt och veganskt, som kosher- och halalvänligt.