Guargummi (E412) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 2 st


-
Produktbeskrivning
-
Guargummi eller guarkärnmjöl är ett naturligt glutenfritt förtjockningsmedel, stabilisator, emulgeringsmedel och texturförbättrare. Kan användas i kallt vatten eller vätska. Det har neutral doft och är smaklös. Guargummi används för att tjocka, binda ingredienser och minska vattenläckage. Det kan användas i bröd och deg för en mjukgörande effekt. Använd i geléer, fruktberedningar och frysta produkter för att förtjocka eller förhindra skiktning. Kan användas i glass och sorbet för att förhindra att iskristaller bildas. Det kan också användas i skum för att förbättra stabilitet och konsistens och kan i vissa fall ersätta stärkelse. Guargummi är lätt att använda då det inte är känsligt för pH och är tolerant mot salter.
Användning: Vanlig dosering är 3g till 5g per liter.
Ingredienser: Guarkärnmjöl E412 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 762Kj/190kCal, Fett: 0,5g, Varav mättat fett: 0,35g, Kolhydrat: 0g, Protein: 4,25g, Salt: <0,1g, Fiber: 83,9g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Stabiliseringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.