Special Ingredients

Maltodextrin, 1000g – Special Ingredients

si-5060341114304

Om Maltodextrin Maltodextrin är lättlösligt i vatten och vanligt förekommande i livsmedel som smakbärare och konsistensgivare. Vårt är av högsta renhetsgrad och är framställt från vetestärkelse. Rent kemiskt är det en polysackarid bestående av D-glukos-kedjor i varierande längd. Det har ett glykemiskt index runt 95. Användning Tillsätt det till varma eller kalla lösningar. För glutenallergiker:... Läs mer

210 kr

Finns i lager; Skickas inom 1 - 2 dagar

fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Om Maltodextrin

Maltodextrin är lättlösligt i vatten och vanligt förekommande i livsmedel som smakbärare och konsistensgivare. Vårt är av högsta renhetsgrad och är framställt från vetestärkelse. Rent kemiskt är det en polysackarid bestående av D-glukos-kedjor i varierande längd. Det har ett glykemiskt index runt 95.

Användning

Tillsätt det till varma eller kalla lösningar.

För glutenallergiker: Trots att råvaran kommer från vete är det säkert för personer med celiaki att äta produkter som innehåller glukossirap/maltodextrin då slutprodukterna innehåller mycket små mängder gluten. Den europeiska stärkelseindustrin har infört en praxis att slutprodukten får innehålla max 20 ppm gluten, vilket motsvarar nivån för glutenfritt.

Innehåll:
Maltodextrin från vete
Förvaras torrt, svalt och mörkt.

Tillverkat i Belgien och packat i England för KitchenLab.