Special Ingredients

Mjölksyra (E270) – Special Ingredients

si-506034111xx_var

Om Mjölksyra (E270) Mjölksyra spelar en stor roll i matlagning och förekommer i det mesta som är fermenterat – från surkål och kimchi till surdegsbröd och öl. När ost tillverkas är det mjölksyran som får kaseinet i mjölken att koagulera. Den mjölksyran är ofta en biprodukt av den naturliga jäsningsprocessen. Mjölksyran har en syrlig smak och det här pulvret kan användas... Läs mer

Nollställ

150 kr450 kr

Lagerstatus

Stockholmsbutik & Web 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Om Mjölksyra (E270)

Mjölksyra spelar en stor roll i matlagning och förekommer i det mesta som är fermenterat – från surkål och kimchi till surdegsbröd och öl. När ost tillverkas är det mjölksyran som får kaseinet i mjölken att koagulera. Den mjölksyran är ofta en biprodukt av den naturliga jäsningsprocessen. Mjölksyran har en syrlig smak och det här pulvret kan användas på flera sätt i smaksättning av mat och dryck.

Den här är framställd av rör- och rödbetsocker. Därför är den populär när man vill göra vegansk ost eller smör. Används även för att smaksätta cocktails eller i ölbryggning för att sänka pH-värdet.

Användning

Löser sig lätt i varm eller kall vätska. Dosera efter smak.

Innehåll:
Mjölksyra (E270) (eng. lactic acid)
Förvara torrt, svalt och mörkt. Håller i ungefär två år.