Natur & Kultur

Uteköket – Mauritz Larsson Stormgaard

1355-23541

Uteköket är en ny titel av Mauritz Larsson Stormgaard som behandlar alla aspekter av ett utekök. Om det så är att laga mat på grillen, över öppen eld, i en grop, vedugn eller kolrostning så finns det med. Här är stor variation på recepten och fina bilder av Simon Bajada.     Så här skriver... Läs mer

270 kr

Uppskattad leverans 12 - 19 december.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 2 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

270 kr

Uteköket är en ny titel av Mauritz Larsson Stormgaard som behandlar alla aspekter av ett utekök. Om det så är att laga mat på grillen, över öppen eld, i en grop, vedugn eller kolrostning så finns det med. Här är stor variation på recepten och fina bilder av Simon Bajada.

 

 

Så här skriver förlaget:

Med enbart eld, glöd och rök kan du i ett rustikt utekök skapa smakupplevelser som knappt ens det mest glänsande, högteknologiska kockkök kan mäta sig med. Utan tillgång till modern utrustning som ångugnar och induktionshällar, visar det sig att eld, glödbäddar, kokgropar och långsam rökning kan ta fram unika egenskaper hos råvarorna.

Mauritz Larsson Stormgaard visar i boken hur du med enkla medel långsamt helgrillar grönsaker, röker plommon, gräddgrillar mangold, glödbakar aubergine och hastigt tillagar lammhjärtan direkt över elden. Han lagar mat i marken, använder rustika vedugnar till flatbreads och långkokta grytor, och både kall- och varmröker i ett hemgjort rökskåp. Matlagningen kan gå långsamt eller snabbt, på hög och låg värme och på olika avstånd från elden. Det som kan ses som begränsningar öppnar istället upp för ett helt nytt sätt att laga mat för dig som gillar utematlagning.

Som grönsaksodlare och kock följer Mauritz naturligt växtcyklerna och lagar kreativa rätter med det som passar bäst för stunden. Bland bokens cirka 60 recept hittas också odlingsknep, säsongstänk och tips på passande tillbehör.

Mauritz Larsson Stormgaard

Mauritz Larsson Stormgaard är kock och trädgårdsmästare, och driver tillsammans med sin fru Agnes köksträdgården Karshamra och Restaurang Farm i Frihamnen i Stockholm – ett cirkulärt samarbete mellan odlingen, restaurangen och ett av Sveriges främsta hantverksbryggerier.
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 203
Utgivningsdatum: 2020-04-24
Förlag: Natur och Kultur
Dimensioner: 255 x 176 x 28 mm
Vikt: 914 g
ISBN: 9789127166257