Crisp Film Powder (E1420) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Crisp Film Powder är modifierad majsstärkelse med hög amyloshalt i form av ett fint vitt krämigt pulver som bildar klara och flexibla filmer som inte behöver hållas fuktade eller tillagas. Produkter som är förtjockade med Crisp Film torkar till ett knaprigt glas i rumstemperatur. Den bildar flexibla, klara filmer med utmärkt glans som är snabbtorkande och smakfria. Den kan användas som ett skyddande lager på stekt mat då den ökar produktens krispighet på grund av mindre oljeupptagning. Kan användas tillsammans med frukt- och grönsakspuréer för att göra till exempel rör, olika former och korgar. Kan användas i kex- och kakrecept för att ge en extra crunch. Crisp Film kan användas för att ge inre bindningsstyrka och textur till formade kött-, potatis- och grönsaksprodukter och för att forma fruktläder.
Användning:
Rekommenderad dosering för Crisp Film är 2,5 g - 5 g per 100 g (2,5 - 5,0 % av lösningens vikt)
Tillsätt gradvis till din blandning under omrörning.
Produkter förtjockade med Crisp Film kommer att stelna till en knaprig hinna vid rumstemperatur.
Ingredienser: Modifierad majsstärkelse (Stärkelseacetat) E1420 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 1663kj/391kCal, Fett: 0,15g, Varav mättat fett: 0,1g, Kolhydrater: 97g, Varav sockerarter: 0g, Protein: 0,5g, Salt: <0,5g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Stabiliseringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.