SharpX

Dual, knivslip – SharpX

sx-S-2300

Dual är en elektrisk diamant-knivslip i två steg från SharpX för att enkelt och snabbt återfå skräpan i dina knivar. Den slipen är grövre för att ta bort ojämnheter och skärpa stålet – den andra slipen är finare för att få en bättre skärpa och putsa upp stålet. Tekniken i knivslipen är optimerad för att få... Läs mer

6 230 kr

Ej i lager; Uppskattad leverans inom 6 - 12 dagar.

Lagerstatus

Stockholmsbutik & Web 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Dual är en elektrisk diamant-knivslip i två steg från SharpX för att enkelt och snabbt återfå skräpan i dina knivar. Den slipen är grövre för att ta bort ojämnheter och skärpa stålet – den andra slipen är finare för att få en bättre skärpa och putsa upp stålet. Tekniken i knivslipen är optimerad för att få till en konvex vinkel på stålet, något som ger en starkare och mer hållbar egg.

En rekommendation är att använda nya knivar vid slipning med diamanthjul. Knivar som är slipade på andra system är ofta i andra vinklar vilket kan göra att det tar några gånger innan eggen har rätt vinkel. När kniven däremot är inslipad i SharpX är det dödslätt att få till en vass egg.

Se till att kniven är ren och blöt innan du börjar använda den. Försök inte hålla kniven i vinkel utan låt slipen guida kniven. Enklast är att hålla kniven i ena handen och kontrollera eggen med den andra. Slipa tills du har en råegg. Lättaste sättet att kolla det är att försiktigt dra eggen mot dig i en 30 gradig vinkel på ett plastkort. Om kortet vibrerar har du en råegg. När du har råegg kan du gå över till nästa slip. Testa slutresultatet där genom att dra kniven mot samma kort – den ska nu bara glida över.

Avsluta med Edge Fix för bästa resultat.

Dimensioner:
Vikt: 6200 gram
Bredd: 180 mm
Höjd: 190 mm
Längd: 315 mm
Sliphjulen: Ø 70 mm / 35º vinkel
Hastighet: 2100 rpm
Effekt: 25W
Strömkälla: 230 V, 50 Hz.