Gummi Arabicum, (E414) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Gummi Arabicum, även kallat Akaciagummi, är en naturprodukt gjord av sav från två typer av vilda akaciaträd. Det kan användas som stabilisator, för att öka vätskors viskositet och för att förhindra kristallisering av socker och vid bakning av kakor. När den används i kakbakning ger den till exempel mjuka kakor ökad volym och tillsätter naturliga fibrer till blandningen. Den kan användas för att lägga till en glans till produkter som marsipan och glasyr. Det är en basingrediens för att göra marshmallows, ätbart glitter och sega mjuka godisar.
Användning: Vanlig mängd gummi arabicum är mellan 1% till 2% av satsens totalvikt. Gummi arabicum löser sig i kallt vatten. För glasyr, använd varmt vatten och blanda 10g gummi arabicum med 60ml vatten. För kakor, använd 5g för vart 3:e ägg du använder i ditt recept.
Ingredienser: Gummi Arabicum E414 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 732Kj/175kCal, Fett: 0,2g, Kolhydrat: 0,1g, Varav sockerarter: 0g, Protein: 1,14g, Salt: 2,3g, Fiber: 95g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Stabiliseringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.