Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Horl 2 Cruise - Horl

1495:-
 • Horls basmodell för underhåll av europeiska knivar
 • 20° konstant slipvinkel
 • Diamantskiva och rostfri skiva
 • För den som vill kunna byta slipstenar och vinkel - titta på Horl 2 eller Horl 2 Pro
1880-28207
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 3 st
 • Butik Stockholm 3 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • HORL®2 Cruise är ett allroundverktyg för slipning och underhåll av knivar för daglig användning. Med sin konstanta slipvinkel på 20° och en beprövad kombination av diamantslipning och bryning på rostfritt stål säkerställer den ett exakt slipresultat varje gång. Dessutom gör den enkla kritlackerade ytan att slipmaskinen hamnar i blickfånget i köket. Tillverkad för robust, långvarig skärpa. Sätt helt enkelt bara kniven mot vinkelstödet med eggen uppåt. Nu har du en konstant vinkel och kan låta slipen rulla mot eggen och uppnå perfekt resultat varje gång.

   20° slipvinkel är standard för Europeiska knivar (till exempel Victorinox, Zwilling, Cristel, Merkel, Déglon, Giesser, Pallares, Sabatier mfl) medan japanska knivar oftast har en standard på 15° slipvinkel.

   Med HORL®s standard diamantslipskiva är det enkelt att nå ett högkvalitativt slipresultat snabbt och lätt utan användning av vatten. De industriella diamanterna i skivan är lämpliga för stål av alla hårdheter och säkerställer effektiva, exakta resultat. Dessutom ger de ett slipmönster som motsvarar "ex works"-slipningen på en högkvalitativ tysk kökskniv. Om HORL® standard diamantslipskiva används på rätt sätt behöver den heller aldrig bytas ut.

   Efter slipningen jämnar du ut knivens egg med några få rörelser tack vare de integrerade spåren på den rostfria brynskivan. Den avlägsnar också lösa metallpartiklar som finns kvar efter slipningen.

   Slip- och brynskivorna på Horl 2 Cruise går inte att byta ut till skillnad från de andra modellerna.

   Industridiamanter anses vara ett av de mest hållbara och effektiva slipmedel som finns. De monokristallina diamanter som Horl använder är hårdare än något knivstål. I en galvaniseringsprocess är ca 55 % av diamanterna i HORL® Diamond Standard fast inbäddade på en nickelplatta. Deras yta, som är grov till en början, förfinas under den första slipningen och behåller detta skick från och med då.

   Vinkelstödet är både smidigt och säkert att använda. Kombinationen av starka neodymmagneter och HORL® silikon S-Pad säkerställer att bladet hålls stadigt på plats. Tack vare S-paddens halkskydd kan även smala blad slipas konsekvent och reproducerbart på önskad höjd.

   Setet innehåller Horl 2 Cruise vinkelstöd med 20° vinkel och en knivslip med en diamantsida och en rostfri sida.

   Tips och tricks:
   För att avlägsna sliprester från diamant- och keramikrondeller räcker det att rengöra med ett suddgummi.
   För att slipa särskilt breda blad, där skäreggen är högre än slipskivan, höjer du upp slipmaskinen med en tillräckligt tjock skärbräda för att säkerställa att kontakten med skäreggen ligger inom diamantslipskivans radie.
   Tidsåtgången varierar när en kniv slipas för första gången med, beroende på bladets skick och stålets kvalitet. I genomsnitt tar det fem minuter. Eggen måste först få slipvinkeln på 20°, men tack vare den konstanta slipvinkeln på det magnetiska stödet behövs bara några få rullningar fram och tillbaka för efterföljande slipning.
 • Specifikationer
  • Lev. artikelnummer: HO2C-SET EAN: 767523849034
We are a family of innovation pioneers with 25+ years of experience in knife sharpening based at the foot of the Black Forest.
HORL-1993
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se