Special Ingredients

Isomalt – Special Ingredients

si-isomalt

Om Isomalt Isomalt är en typ av sockeralkohol som utvinns ur socker. Det är luktfritt och lättlösligt och används främst för att söta rätter. Isomalt tas nämligen inte upp av kroppen på samma sätt som vanligt socker gör, vilket gör den diabetesvänlig med bara två kalorier per gram. Den är mindre söt än socker – ungefär... Läs mer

Nollställ

75 kr200 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

75 kr200 kr
Finns i lager
snabb leverans
Om Isomalt

Isomalt är en typ av sockeralkohol som utvinns ur socker. Det är luktfritt och lättlösligt och används främst för att söta rätter. Isomalt tas nämligen inte upp av kroppen på samma sätt som vanligt socker gör, vilket gör den diabetesvänlig med bara två kalorier per gram. Den är mindre söt än socker – ungefär 60% så söt – men kompromissar inte med den naturliga smaken av socker. Den är luktfri och mycket lättlösligt.

Lösligheten av Isomalt är 24 g i 100 g och det ökar vid högre temperaturer. En stor fördel är det inte absorberar fukt vid vanliga inomhusförhållanden. Det är något som gör att det håller väldigt länge. Den har en hög värmebeständighet och smälter inte förrän den når 145°C, och dess kemiska struktur förändras inte vid normala matlagningstemperaturer.

Användning

Koka upp 2 delar Isomalt med 1 del vatten till 165°C.

Innehåll:
100% Isomalt
Förvara torrt, svalt och mörkt. Håller ungefär i två år.

Du gillar kanske också…