Special Ingredients

Karragenan Kappa (E407) – Special Ingredients

1429-12650

Karragenan Kappa (E407) Karragenan Kappa kan bland annat användas som ett vegetariskt alternativ till gelatin. Den bildar stabila geléer som kan frysas och tinas utan att tappa konsistens. Pulvret ger i största allmänhet starka och hållbara geléer och speciellt i i kontakt med kalcium. Det är därför ypperligt vid tillverkning av exempelvis pannacotta eller i... Läs mer

120 kr450 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 1 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

120 kr450 kr
Karragenan Kappa (E407)

Karragenan Kappa kan bland annat användas som ett vegetariskt alternativ till gelatin. Den bildar stabila geléer som kan frysas och tinas utan att tappa konsistens. Pulvret ger i största allmänhet starka och hållbara geléer och speciellt i i kontakt med kalcium. Det är därför ypperligt vid tillverkning av exempelvis pannacotta eller i andra recept som innehåller mjölk.

Användning:

Karragenan bildar geléer i kontant med kalcium eller kalciumsalt. Pulvret måste värmas till minst 70 grader för att lösas upp – blandningen tjocknar vid tillagning så rör om konstant. Så lite som 0,5 procent karragenan i vatten och 0,2 procent i mjölk räcker för att bilda gelé. Gelén formas när blandningen svalnar.

Rekommenderad dosering: 0,2 till 2 procent, beroende på vätska.

Exempel på användning:
Tillagning av fasta, elastiska geléer.
Tillverkning av klara geléer och glasyrer.
Perfekt för mjölkbaserade blandningar.

Innehåll:
Karragenan kappa, E407.
Förvaras torrt, svalt och mörkt. Bör inte förtäras i ren form.
Pulvret är såväl vegetariskt och veganskt, som kosher- och halalvänligt.