Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Keps #3

1358-31679
Modell:
gubbröra
gubbröra klämmis (babykeps) råbiff schnitzel smör vit bourgogne
Lagerstatus
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • KEPS #3

      gubbröra:

      Gubbröra - är det en smarrig ägg- och ansjovisblandning eller en kortfattad beskrivning av det världspolitiska läget just nu? Bägge funkar, men vi tänkte mer på ansjovisröran.

      Det finns många recept på gubbröra, alla goda, men enligt oss så ska en ”riktig” gubbröra varken innehålla majonnäs, creme fraîche, potatis, äpple, matjessill eller andra konstigheter. Inne i kepsen så hittar du recept på vad vi (Pelle, självutmänd expert) anser är den riktiga gubbröran.

      Modellen är en klassisk 6-panelskeps i manchester. Kepsen har justerbart band med metallspänne på baksidan. Färgen är blå i en nyans som passar både i urbana miljöer men också matchar det blåställ du har på dig när du rensar egna nät.

      smör:

      Ja, du ser rätt, den är tillbaka: ”Smörkepsen”. Efter att den förra smörkepsen sålde slut på under 24 timmar har otaliga kunder som missade förra tillfället hört av sig med vad en del skulle beskriva som på gränsen till rena hot - så är den är här igen!

      Förra gången var det en väldigt liten batch så att se den på stan har varit som att se en enhörning. Denna gång är upplagan lite större, men räkna med att de kommer ta slut snabbt.

      Kepsen har enligt många blivit lite av en modern klassiker.

      År 1873 - ”501 Jeans® - Levi´s

      År 1926 - ”Den lilla svarta” - Coco Chanel.

      År 1984 - ”Bikrinväskan” - Hermes.

      År 2022 - ”Smörkepsen” - The Kitchen Lab

      Kepsen är svart och har lite vintage-känsla, är i 100 % tvättad och borstad bomull, 6 paneler, förböjd skärm och metallspänne på baksidan för att justera storleken. 

      schnitzel:

      Låt oss resa tillbaka i tiden, till ett ögonblick när någon i Centraleuropa tittade på en bit kalvkött och tänkte: "Vad händer om jag bankar skiten ur det, doppar det i brödsmulor och friterar det?" Svaret blev Wienerschnitzel, och världen har inte varit densamma sedan dess.

      ”Finns det schnitzel på menyn så beställer man det”, ett talesätt många lever efter, vi på The Kitchen Lab inkluderat. Kepsen fungerar inte bara som huvudbonad utan har en extra feature som måttstock. Är schnitzeln du får på restaurang mindre än kepsen så skickar du tillbaka den och ber att få en ny.

      Denna keps är lite mjukare i materialet än de andra kepsarna vi har. De är beige till färgen och tillverkade av 100% bomull, har 6 paneler med broderade öljetter för att hålla huvudet svalt, vilket inte alltid är så lätt mitt i frosseriet. Skärmen är förböjd och kepsen har ett justerbart metallspänne på baksidan, vilket gör att du kan ställa in den till din perfekta storlek. 


      råbiff:

      I dag avser man med tatarer oftast kazantatarer, även kallade volgatatarer – även om kazantatarerna ibland betraktas som en undergrupp till volgatatarerna. Det är ett folk som huvudsakligen lever i Tatarstan (tidigare den Tatariska republiken i Sovjetunionen) i Ryssland, där de utgör en knapp majoritet. De finns även i Basjkirien, andra delar av Ryssland samt i Uzbekistan, Iran, Kina (särskilt i Xinjiang) och Ukraina.

      Deras huvudspråk är tatariska, ett nordvästturkiskt språk som tillhör den kiptjak-bolgariska undergruppen. Många talar även ryska. De flesta är sunnimuslimer, men det finns också en liten grupp som bekänner sig till ortodox kristendom.

      Råbiffen har fått namnet "tartar" från tatarerna som man felaktigt trodde åt köttet rått.

      Kepsen har lite ”vintage-känsla”, är i 100 % tvättad och borstad bomull, 6 paneler, förböjd skärm och metallspänne på baksidan för att justera storleken. Färgen påminner om en portion som inte är uppäten och fått stå på bänken några timmar.

      vit bourgogne:

      Även om burgundiska viner ofta är röda till färgen och gjorda på Pinot Noir finns det en alldeles säregen upplevelse vi nu vill illustrera. Tänk dig att en solig, men lagom ljum sommarkväll sitta ner i den nordiska kvällssolen med en kalljäst baguette som har så mycket färg att standardkonsumenten hade ratat den, med ett opastöriserat franskt smör och en vällagrad ost med god sälta och fetthalt som långt överstiger temperaturen på sommarens varmaste dag.

      Dagen har varit härlig med glada vänner. Middagen var god, men nu infinner sig en stilla ro med vindens stillsamma sus i björkarnas löv som en påminnelse av att hålla närvaro i det vackra. Blommorna hänger tunga från buskar och träd och i glaset immar en fin Chardonnay med lite ålder. Bara näsan på vinet är ett minne för livet. Första kontakten med tungan och gomseglet gör att det känns som att livet inte kan vara bättre. Förutom det där rosaskimrande nordiska ljuset då. Solen står så lågt att du nästan får migrän av att söka bekräftelsen på vinets gudomlighet  i ditt sällskaps minspel. Då smäller du på dig the Kitchen Labs alldeles egna keps som tydligt markerar vad du dricker - Vit Bourgogne! Bäst av allt - är det mulet kan du ha den bak och fram och känna dig ung igen!

      Kepsen är av modell med sex paneler och tillverkad i 100% bomull. Färgen matchar vinet ganska bra i dålig belysning.

      klämmis:

      Att njuta av mat är inte bara för den tekniskt lagda. Vissa har förmågan att komponera rätter och kombinera smaker, medan andra enbart njuter av andras anrättningar. Vissa saknar än så länge tänder och håller sig till en diet på modersmjölk och mosad frukt, men kan få en gastronomisk uppenbarelse av första kontakten med smak, kryddor, tomatsås (eller sås i allmänhet) och då inte sällan ohämmat och med emfas ljuda ut sin uppskattning. Även om vi själva inte anser oss vara populister så har vi i det här fallet vikt oss för att göra en keps med landets mest uppskattade och efterfrågade maträtt (åtminstone i ålderskategorin som inte äter pommes frites än) - nämligen klämmis. 

      Kepsen är marinblå, tillverkad i 100% bomull och passar bäst på de som har ett huvudomfång som följer tillväxtkurvan för personer mellan 6 månader och fem år.

  • Specifikationer
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se