Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Lyo Chef L, Frystork med 6 brickor - Harvest Right

74995:-
1532-28402
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 1 st
 • Butik Stockholm 1 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Lyo Chef är ett kompakt och smidigt frystorkningssystem för både hemmabruk och mindre verksamheter.

   Modellerna är gjorda för att frystorka små satser av produkter, om det så är frukt, grönsaker, svamp, fisk, blommor eller blad. Med sin kompakta design och sina kraftfulla funktioner blir det nu tillgängligt, snabbt och enkelt att skapa otroliga produkter som annars är svåra att få tag på eller som helt enkelt inte ens finns att köpa.

   Lyo Chef kommer i två storlekar, för mer kapacitet - spana in Lyo Chef L.

   Lyo Chef M, 5 brickor - 48 x 63,5 x 73,5 cm - total torkyta 0.435 m²

   Lyo Chef L, 6 brickor - 54 x 70 x 79,5 cm - total torkyta 0.714 m²

   Så här använder du Lyo Chef:
   Förkyl kammaren enligt programmet. Lägg den färska maten på brickorna. Använd någon typ av nonstickpapper för bästa esultat, förslagsvis de som är tillverkade just för detta. När kammaren har förkylts kommer displayen att be dig sätta in brickorna. Stäng dörren ordentligt. Den första fasen är att frysa in kammaren och maten. Dess kraftfulla blastchillerpump kommer att sänka kammaren till -50°C, då den speciella högvakuumpumpen startar. Du kommer under hela programmet att kunna se tider, temperaturer och processstatus på LCD-skärmen.
   Nu börjar själva frystorkningen. Brickorna kommer att börja tempereras och sänka temperaturen några grader vilket genererar tillräckligt med avdunstning för att produkten ska torka ut ordentligt. Ångan som frigörs kommer att fångas på väggarna i huvudkammaren. Denna process upprepas under hela prorammet och påskyndar sublimeringsprocessen.
   När programmet är klart tömmer du vätskan med kranen på baksidan. Öppna och ta ut maten som du bäst förvarar i vakuumtäta burkar eller ett torrt skåp tills den ska användas. Dessa produkter kan lagras i åratal om de bevaras från fukt, till exempel med hjälp av Silicabags.
   För att städa ställer du in avfrostningsläget och öppnar ventilen. Isskiktet som har bildats runt kammaren kommer att tina helt, och efter en grundlig rengöring kan du börja om med en ny frystorkningsprocess.
   Efter var tredje cykel måste oljan tömmas från vakuumpumpen och filtreras för att bli av med eventuellt vatten och sediment. När oljan filtrerats i kannan fyller du på den i maskinen igen. Extra filter, ny olja och allt sånt därfinns såklart extra ifall det skulle behövas.

   Bra att ha/Bra att veta:: Non-stick-arken till brickorna är resistenta med non-stick egenskaper på båda sidor. De förhindrar att smaker överförs från ena råvaran till den andra via brickan preparat men förhindrar framförallt att produkterna fastnar. De är helt släta och lämnar inga märken på produkten.
   Reservolja för Lyo Chef finns att köpa. För att underhålla frystorken på bästa sätt behöver oljan i pumpen bytas ut och rengöras regelbundet. Detta kommer att förlänga dess livslängd. Oljan filtrerar du med medföljande kanna, men en vacker dag kan det behövas ny.
   Oljefilter finns också extra. Filtret som sitter i kannan och filtrerar oljan klarar av att göra det effektivt upp till 20 gånger. Efter det är det läge att byta ut filtret.

   Detta ingår:
   Frystork
   5 st brickor
   En högpresterande vakuumpump
   . Anslutningar och kopplingar för att kunna sätta ihop frystorken med vakuumpumpen.
   Filterkanna till oljan.
   Förslutningsbara påsar.
   Elektrisk förseglingsmaskin med 30 cm brännvidd.
   Förpackning med syreabsorberande påsar.

   Speciikationer:
   pacitet: 7kg per program (1100kg per år)
   Total storlek bredd x djup x höjd: 54 x 70 x 79,5 cm
   kt: 63kg
   Lämplig för bänkyta eller vagn
   6 brickor á 23 x 52 cm
   220-240V~50/60Hz

   Både frystorken och vakuumpumpen kräver el. • Specifikationer
  • Lev. artikelnummer: 70/0049
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se