Special Ingredients

Methocel, metylcellulosa (E461) – Special Ingredients

si-5060341112_var

Om Methocel (E461) Methocel (metylcellulosa) är en renad cellulosa som används som förtjocknings- eller stabiliseringsmedel, exempelvis vid tillverkning av olika typer av geléer eller ätbart läder (jepp, det är en grej!). Det kan även tillsättas i glassmeter för att motverka bildning av iskristaller. Med Methocel kan du till och med göra varm glass utan att den... Läs mer

100 kr400 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

100 kr400 kr
Om Methocel (E461)

Methocel (metylcellulosa) är en renad cellulosa som används som förtjocknings- eller stabiliseringsmedel, exempelvis vid tillverkning av olika typer av geléer eller ätbart läder (jepp, det är en grej!). Det kan även tillsättas i glassmeter för att motverka bildning av iskristaller. Med Methocel kan du till och med göra varm glass utan att den smälter. En väldigt speciell sak med det här är att den bildar gelé när vätskan hettas till över 45 grader, men blir flytande igen när den kyls ner till 15 grader – ungefär tvärtemot vanliga geleringsmedel. Det gör att du kan göra varma geléer som kommer att smälta i munnen. Methocel är också ett riktigt bra tillägg i tempurasmet – se exempel i vårt samarbete med Special Ingredients i filmen här nere.

Användning

Bästa sättet att lösa upp Methocel är att värma upp vätskan till ungefär 70 grader. Tillsätt då pulvret och två gånger så mycket kallt vatten – det sänker temperaturen till där pulvret börjar kicka igång.

Så om det är 900 ml vatten i receptet värmer du upp 300 ml till 70 grader, blandar i methocelpulvret och häller sen i resterande 600 ml kallt vatten och blandar ordentligt. Förvara blandningen i kylen i minst tre timmar, för att vara säker på att pulvret verkligen har lösts upp.

Normal dosering: 0,5 till 2 procent av total vätska. Kan användas ända upp till 5%.

Innehåll:
Metylcellulosa, E461.
Förvaras torrt, svalt och mörkt. Ska inte förtäras i ren form.