Special Ingredients

Stort ingrediens-kit, Molekylär Gastronomi – Special Ingredients

1429-13832

Om det stora ingrediens-kitet från Special Ingredients Det stora ingrediens-kitet från Special Ingredients är ett välsorterat kit med ingredienser, recept och redskap – ja, mycket av det du behöver för att laga modern, molekylär matlagning. Recepten och tekninerna är utvecklade av den prisbelönte moderna kocken Eddie Sheperd. Kitet passar både nybörjaren och den lite mer... Läs mer

995 kr

Uppskattad leverans 26 dec - 2 jan.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 2 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

995 kr
Om det stora ingrediens-kitet från Special Ingredients

Det stora ingrediens-kitet från Special Ingredients är ett välsorterat kit med ingredienser, recept och redskap – ja, mycket av det du behöver för att laga modern, molekylär matlagning. Recepten och tekninerna är utvecklade av den prisbelönte moderna kocken Eddie Sheperd. Kitet passar både nybörjaren och den lite mer rutinerade inom den molekylära gastronomins värld. Du får inte bara veta hur du ska göra utan också varför det fungerar som det gör. Med den grunden kan du testa nytt och utveckla dina egna rätter. I modern matlagning har du otroligt fria händer och dina möjligheter att bryta gränser och skapa oväntade rätter är näst intill oändliga. Bara fantasin sätter gränser. Recepten är varierade och låter dig prova på många olika tekniker och moment inom den molekylära matlagningen.

Alla förpackningar är relativt små, men de räcker långt. Ett bra startkit på så sätt, du kan uppgradera de ingredienser du använder mest – vi har det mesta i vårt sortiment.

Ett axplock av vad man kan göra:

  • Sferifikation och omvänd sferifikation
  • Kaviarpärlor av fruktsafter
  • Sfärer med flytande innehåll
  • Gör vätskor till stabila mousser och skum
  • Ätbart glas
  • Fett till smakbomber i pulverform
Paketet består av:

– Natriumalginat 50g
– Natriumcitrat 50g
– Kalciumlaktat 50g
– Agar Agar 50g
– Xanthangummi 50g
– Karrageenan Kappa 50g
– Karrageenan Iota 50g
– Lecitin 50g
– Zorbit 50g
– Ultratex 50g
– Citronsyra 50g

Om du är mer intresserad – läs mer om vad varje ingrediens på respektive sida.

Det ingår också en liten perforerad sked, en digital våg med precision på 0.1 gram, ett set med mätskedar, en liten form för halvsfärer, en 50 ml-spruta, tio pipetter på 3 ml samt instruktioner, tips och recept (på engelska).

Från recepten som ingår lär du dig bland annat att göra:

Choklad- och mintpärlor, kaviar av vattenmelon, gin och tonicsfärer, yoghurt- och honungssfärer, äppelgelé, flytande gelé av kokosnöt, elastisk karamellgelé, mousse av mörk choklad och rött vin, rosluft, apelsinglass, chokladjord, olivoljepulver och mycket mer.