Natriumalginat (E401) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Natriumalginat är ett extrakt av tång som används till exempel för att göra sfärer inom molekylär gastronomi. Det bildar en gel i kombination med kalciumjoner. Det kan användas för att skapa både mjuka, fasta och värmebeständiga geler och för att göra skum. Natriumalginat används också ofta som förtjockningsmedel, emulgeringsmedel och konsistensförbättrare. Användning: Vanlig dosering är 0,2 - 1% av vätskans totala vikt. Tillsätt pulvret gradvis till flytande lösning. Blanda tills det är helt upplöst. Löser upp sig både i varma och kalla vätskor, men inte i oljor. För sfärifiering använd 0,5 - 1 % natriumalginat i relation till vikten på den vätska du vill sfärifiera. För att blanda, tillsätt under kraftig omrörning, eller blanda med en annan torr ingrediens (som socker) innan du tillsätter vätskan. Eftersom pulvret geleras i närvaro av kalcium, försök inte använda det i en vätska med hög kalciumhalt, t.ex. mjölk. För att göra processen enklare, använd destillerat eller filtrerat vatten med låg kalciumhalt. Använd en spruta eller för att pressa ut droppar i ett vattenbad med kalciumlaktat, där de omvandlas till kaviarpärlor. Byt plats på ingredientserna i vätskan och vattenbadet för omvänd sfärifiering.
Ingredienser: Natriumalginat E401 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 825,6kj/201,6kCal, Fett: 0g, Kolhydrater: 19,2g, Varav sockerarter: 19,1g, Protein: 0g, Salt: 0g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Stabiliseringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Sfärtillverkning Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.