Natriumcitrat (E331) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Natriumcitrat är natriumsaltet av citronsyra. Liksom citronsyra och andra salter har den en syrlig och salt smak. Det är allmänt känt som surt salt, buffertsalt eller trinatriumcitrat och används främst för att smaksätta mat och dryck eller som konserveringsmedel. En användbar egenskap hos natriumcitrat är att det minskar surheten i livsmedel och flytande lösningar, så det tillåter sfärifiering och omvänd sfärifiering med starkt sura ingredienser. Natriumcitrat används också som en antioxidant i livsmedel samt som bindemedel. Det löser sig lätt och verkar omedelbart.
Användning: Lös upp i vätska. Dosera 0,5 % - 5 % efter önskemål.
För att ändra pH i en vätska till ett neutralt pH på 5 tillsätt natriumcitrat till vätskan enligt följande:
Vätska med pH 2 – Tillsätt 0,3 % natriumcitrat = pH 5
Vätska med pH 2,5 – Tillsätt 0,09 % natriumcitrat = pH 5
Vätska med pH 3 – Tillsätt 0,03 % natriumcitrat = pH 5
Vätska med pH 3,5 – Tillsätt 0,01 % natriumcitrat = pH 5
Ingredienser: Natriumcitrat E331 (Antioxidationsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Antioxidationsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.