En refraktometer mäter sockerhalt genom att mäta ljusets brytning i vätska. Ett mer pålitligt sätt jämfört med till exempel en baumémätare som mäter densitet som kan påverkas av andra faktorer än sockerhalt. Denna digitala refraktometer ger en snabb och enkel sockerhaltsmätning med hög noggrannhet och hjälper dig på så vis att exempelvis göra perfekta sorbetbaser till en Pacojet om du håller på och experimentera med konstiga ingredienser men fortfarande vill ha en bra konsistens. En sorbetbas bör ha en sockerhalt på cirka 20-26% Brix (Pacojet klarar något lägre, speciellt om fryspunkten sänks med alkohol) vilket betyder att samma sockerlag inte ger samma resultat på en litchi som på kassava. Däremot är det skillnad på socker och sötma, vilket betyder att du kan fjanta runt med andra sockerarter som du hittar i vårt sortiment för att fortfarande hålla din sorbet alldeles för syrlig eller fadd om du så önskar.
Även användbar till ölbryggning, vintillverkning och diverse livsmedelsproduktion, både storskalig och småskalig, där du behöver ha koll på sockerhalt.
Placera en liten droppe på glaset och resultatet visas på den tydliga displayen inom 2 sekunder. Mätaren har automatisk temperaturkompensation. Kalibrering görs enkelt på samma sätt som mätning men använd istället destillerat vatten som du hittar bland våra molekylära ingredienser.
Mätområde: 0-85% Brix. Visar 0,1% Brix. 0-80 ºC. Visar 0,1 ºC.
Noggrannhet: 0,2% Brix, 0,3 ºC.
Ljuskälla: Gul LED.
Minsta vätskevolym: ca 100 µl (0,1 ml).
Mättid: 1,5 s.
Automatisk temperaturkompensation (ATC) i intervallet 10-40 ºC.
Batteri: 1 st alkaliskt 9 V. Medföljer.
Automatisk avstängning efter 3 min.
Mått: 19x10x7 cm.
Vikt: 420 g.
Manual: (engelsk) medföljer.
Garanti: 1 år.
Refraktometer / Sockermätare 0-85% BRIX - Milwaukee
- Webblager 2 st
- Butik Stockholm 2 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
-
Specifikationer
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.