Forge de Laguiole

Matkniv med fällbart blad, mässingsbolster, svart handtag – Forge de Laguiole

1446-15868

I lilla Laguiole i Aveyron i sydvästra Frankrike har man sedan 1829 tillverkat vad många anser vara världens bästa korkskruvar och matknivar. Precis som när tillverkningen startade görs än idag varje kniv helt och hållet för hand av minst sagt skickliga hantverkare med lång erfarenhet. Det lilla biet, placerat mellan handtaget och bladet, har blivit... Läs mer

850 kr

Uppskattad leverans 20 jan - 3 feb.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

850 kr

I lilla Laguiole i Aveyron i sydvästra Frankrike har man sedan 1829 tillverkat vad många anser vara världens bästa korkskruvar och matknivar. Precis som när tillverkningen startade görs än idag varje kniv helt och hållet för hand av minst sagt skickliga hantverkare med lång erfarenhet. Det lilla biet, placerat mellan handtaget och bladet, har blivit företagets signum som gjort dem kända över hela världen.

Runt knivblade löper ett vackert mässingbolster. Knivbladet är 9 cm långt, hela kniven 20 cm, och är tillverkade av rostfritt T12-stål, speciellt framtaget och utvecklat av Laguiole. Stålet är väldigt hållbart och håller skärpan länge.

Stålet är blankpolerat och handtaget är av micarta i svart. Micarta är en hårt pressad blandning av tyg, bl.a. lintyg. Materialet används ofta som handtag till knivar och är mycket hårt och hållbart.

Knivarna är förpackade i en presentförpackning och givetvis med äkthetscertifikat.