Steba

Sous Vide Cirkulator, SV75 – Steba

1743-20108

Vill du också kunna bjuda på den där perfekt tillagade köttbiten som annars bara går att få på de finare restaurangerna? Då har vi det perfekt hjälpmedlet för dig. Med Stebas Sous Vide Cirkulator SV75 kan du laga fantastisk mat hemma med samma resultat som på stjärnkrogen. Det bäst av allt – det är otroligt... Läs mer

1 575 kr

Slut i lager

Meddela mig när produkter finns i lager

Vill du också kunna bjuda på den där perfekt tillagade köttbiten som annars bara går att få på de finare restaurangerna? Då har vi det perfekt hjälpmedlet för dig. Med Stebas Sous Vide Cirkulator SV75 kan du laga fantastisk mat hemma med samma resultat som på stjärnkrogen. Det bäst av allt – det är otroligt enkelt!

Sous Vide betyder “under vakuum” och har länge använts på restauranger över hela världen. Genom att först vakuum-förpacka kött, fisk, kyckling eller vad du nu önskar tillaga och sedan sänka ned dem i ett perfekt tempererat vatten gör att du kan uppnå fantastiska resultat. Du ställer in din Sous Vide på önskad temperatur, placerar den på kanten av en kastrull/gryta, startar timern och sen sköter resten sig självt. Eftersom temperaturen ligger helt stabilt finns ingen risk för att tillaga din råvara så att den blir torr. Temperaturen håller sig inom en noggrannhet på /- 0.1°C tack vare att den cirkulerar vattnet.

Med en stilren design och smart konstruktion är det en produkt du kommer vilja använda om och om igen. Den tydliga displayen visar aktuell temperatur och hur länge det är kvar på den tid du ställt in. Reglaget i rostfritt stål på sidan av displayen används för att enkelt ställa in önskad temperatur. Den smarta klammern på baksidan gör att du kan fästa sous vide-maskinen på alla typer av behållare utan problem.

Vad är en Sous Vide-cirkulator?

En Sous Vide-cirkulator är ett precist, temeraturkontrollerat värmeelement som håller ett vattenbad på en konstant temperatur. Värme överförs mer effektivt i vatten än i luft vilket gör att en matvara – placerad i en plastpåse utan luft – tillagas försiktigt och kontrollerat. Cirkulatorn håller koll på vattnet och den temperatur du vill att det du lagar ska ha. Följer du instruktionerna garanterar det att maten aldrig blir under -eller överkokt. Eftersom vattnet aldrig blir varmare än det du har ställt in, kommer temperaturen i det du lagar aldrig bli varmare än det heller. Det spelar det ingen större roll om det ligger kvar lite längre.

Med den temperaturprecisionen cirkulatorer har kan du enkelt bestämma om du t.ex. vill ha ditt kött rare, medium, well-done och allt däremellan. Fisk blir otroligt gott – kyckling likaså. Du kan även göra annat som t.ex. ägg, yoghurt och crème brûlée. Vi på KitchenLab har sammanställt våra bäst tillagningstider och temperaturer för sous vide – spana in vår guide här. Och om du är intresserad av att veta mer har vi ett blogginlägg här som förklarar det mer ingående..

Köp en cirkulator och lägg din tid på annat än att hålla koll på temperaturer – kolla senaste avsnittet av Stranger Things, kasta frisbee eller sasta på att laga några riktigt goda tillbehör. Det du lagar med cirkulatorn kommer att vara perfekt varje gång.

Specifikationer

Temperaturspann
– Maximum: 90°C
– Känslighet: ± 0.1°

Pump
– 12 liter/minut

Effekt och säkerhet
– 220-240V
– Värmeeffekt: 800W vilket enligt tillverkaren ger en kapacitet av 20 liter vatten. Vi upplever dock att det går att köra volymer en bra bit över 25 liter om man använder lock, låter kärlet stå på ett isolerande underlag samt inte kör på temperaturer upp mot de maximala 90° C.

Display och inställningar
– LCD display
– Timer för upp till 99 timmar
– Knappar för inställning av temperatur och tid

Vikt och dimensioner
– Bredd: 7,5 cm
– Djup: 11 cm
– Höjd: 39 cm
– Kan användas i kärl som är 15 cm eller djupare.
– Vikt: 1.6 kg