James Hoffmann har inte bara kaffevärldens bästa hår, utan även troligen kaffevärldens högsta förtroende. För alla som vill förstå kaffe och dess oändliga nyanser och möjligheter är det här boken som gäller. Kaffe har aldrig varit bättre eller mer intressant eller lättare att utforska än det är idag. Kaffeproducenter har tillgång till fler variationer och tekniker än någonsin tidigare och vi som konsumenter kan ta del av den expertisen för att se till att kaffet vi dricker är det bästa vi kan hitta. Var kaffet kommer ifrån, växthöjd, hur det skördades, fermenteringsprocessen, rostningsprocessen och vattnet och metoden som används för att brygga är bara några av de faktorer som påverkar smaken, upplevelsen och konsekvensen av det vi dricker. Kaffevärldens Greta Garbo, James Hoffmann, undersöker i denna gedigna bok dessa nyckelfaktorer och tittar på kaffesorter, terroirens påverkan, hur det skördas och bearbetas, de rostningsmetoder som används och sättet som bönorna bryggs på. Genom land för land, från Bolivia till Zambia, identifierar han sedan nyckelegenskaper och metoderna som avgör kvaliteten på landets kaffe. Längs vägen lär vi oss om allt från utvecklingen av espressomaskinen och får en portion kritik gentemot konventionellt kaffe. Detta är den första boken som kartlägger kaffeproduktionen i över 35 länder, som omfattar kunskap som aldrig tidigare publicerats utanför kaffeindustrin. Detta är den andra utgåvan.
Vikt: 1,1 kg
Mått: 20 × 2,4 × 25,5 cm
Format: Inbunden
Antal sidor: 272
Språk: Engelska
ISBN: 9781784724290