Special Ingredients

Zorbit (tapiokabaserat maltodextrin) – Special Ingredients

si-5060341111730_var

Om Zorbit Zorbit (som även kallas N-Zorbit) är en maltodextrin som framställs ur stärkelsen från tapioka. Den har behandlas för att få låg densitet och brutits ned till ett fint pulver. Bevis på den låga densiteten är förpackningens storlek som, i jämförelse med de andra 250 g-produkter vi säljer, mer liknar en hink än en burk. Tack... Läs mer

Nollställ

220 kr370 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Om Zorbit

Zorbit (som även kallas N-Zorbit) är en maltodextrin som framställs ur stärkelsen från tapioka. Den har behandlas för att få låg densitet och brutits ned till ett fint pulver. Bevis på den låga densiteten är förpackningens storlek som, i jämförelse med de andra 250 g-produkter vi säljer, mer liknar en hink än en burk. Tack vare den låga densiteten och den stora kontaktytan passar det bra att göra torra pulver och pastor från oljor, fetter och andra vätskor. Det har en svagt sötande effekt och tillför inga kalorier.

Användning

Zorbit är ett väldigt finkornigt pulver som är lättlösligt i både kalla och varma vätskor. Om du blandar det med oljor (2 delar för varje del olja) blir det ett grövre pulver som lätt löses i vattenhaltiga vätskor. Det kan även blandas med fetter för att skapa torra pulver, såsom pulver av vit choklad för att sprinkla över desserter och tryfflar. Likaså utmärkt för att göra ätbar ”jord” eller för att skapa pulver av olivolja som kan strös över sallader. Se på våra videos nedanför från vårt samarbete med Special Ingredients.