Grönsaksknivar

Vad är en grönsakskniv? Grönsaksknivar har en karaktäristisk, nästan helt rektangulär form på bladet som i regel är mellan 15 och 18 cm långt. Är... Läs mer

Varumärken

Vad är en grönsakskniv?

Grönsaksknivar har en karaktäristisk, nästan helt rektangulär form på bladet som i regel är mellan 15 och 18 cm långt.

Är vanligtvis helt rak i både rygg och egg, med en lätt böjd spets. I Japan kallas denna typ av kniv för Nakiri eller Usaba. Nakiriknivar har dubbelslipad egg medan Usaba är enkelslipade. Har figurerat flitigt i Ernsts diverse TV-program, men du kan vara lugn – man måste inte vara barfota för att använda kniven.

En större grönsakskniv eller grönsakshacka är utmärkt för salladshuvuden och större grönsaker, medan mindre grönsaknivar är bra för övriga grönsaker. En olivslipad kniv ser till att grönsaken du skär i inte fastnar lika lätt på kniven, som både gurka och tomat har en tendens till att göra.