Tamahagane

Allkniv 15 cm – Tamahagane San Tsubame

sq-SNMH-1107

En klassisk allkniv, även kallat pettykniv eller allroudkniv, från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Det långsmala bladet på 15 cm gör kniven liten och smidigt – den passar utmärkt för såväl hantering av kött, fisk och fågel som för att skära grönsaker och hacka lök. Knivbladet har en kärna... Läs mer

1 599 kr

Finns i lager; Skickas inom 2 - 3 dagar

Lagerstatus

Webblager 1 st
Stockholmsbutik 1 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

En klassisk allkniv, även kallat pettykniv eller allroudkniv, från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Det långsmala bladet på 15 cm gör kniven liten och smidigt – den passar utmärkt för såväl hantering av kött, fisk och fågel som för att skära grönsaker och hacka lök.

Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen.

Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

HRC: 61