Ice Cream Stabiliser - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Ice cream stabiliser har utvecklats speciellt för att stabilisera och förbättra glass. Den kan användas i alla slags preparat med en fetthalt mellan 4 – 14 %. Glassstabilisator hjälper till att förbättra både smak och konsistensen och ger en slät, krämig och fin konsistens. Det gör även glass lättare att skopa och förändrar smältpunkten samt förhindrar och fördröjer tillväxten av iskristaller under lagring. Dessutom kan det öka produktens hållbarhet till 24 månader och ger utmärkt luftfördelning. Fungerar bra med dextros och mjölkpulver
Användning: Dosera 0,2 – 0,55 % (2 – 5,5 gram per 1 kg glass)
Blanda ice cream stabiliser med socker, lös sedan blandningen i mjölk eller vatten vid 65°C. Tillsätt alla andra ingredienser inklusive eventuell smaksättning och färg. Pastörisera och homogenisera och kyl sedan till 4°C. Blanda frys in din glass (till exempel i glassmaskin) och förvara vid -25°C.
Ingredienser: Fruktkärnmjöl E410 (stabiliseringsmedel), Mono- och diglycerider av fettsyror E471 (stabiliseringsmedel), Guargummi E412 (stabiliseringsmedel), Natriumalginat E401 (stabiliseringsmedel), Agar agar E406 (stabiliseringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 2351Kj/562kCal, Fett: 59,66g, Varav mättat fett: 26,1g, Kolhydrat: 4,95g, Varav sockerarter: 0g, Protein: 1,26g, Salt: 0g, Fiber: 30,38g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Stabiliseringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.