Alessi

Napolitansk kaffebryggare – Alessi

mj-90018

Att ta fram designen till den här kaffebryggaren beskrivs av Alessi som en av de absolut mest tidskrävande och komplexa projekt. Arbetet har pågått under flera år och förutom 200 fullt fungerande prototyper har det även kommit ut en bok i ämnet. Designern Riccardo Dalisi har arbetat hårt för att få fram en så bra... Läs mer

Att ta fram designen till den här kaffebryggaren beskrivs av Alessi som en av de absolut mest tidskrävande och komplexa projekt. Arbetet har pågått under flera år och förutom 200 fullt fungerande prototyper har det även kommit ut en bok i ämnet. Designern Riccardo Dalisi har arbetat hårt för att få fram en så bra och välgjord napolitansk kaffebryggare som möjligt, och vi kan inte annat än imponeras av hantverket.

Konstruktionen och bryggmetoden är något annorlunda än för en vanlig mokabryggare, när du brygger så har du kaffebryggaren upp-och-ned på plattan. När kaffet är färdigbryggt vänder du tillbaka den och så har du en vacker serveringskanna.

Kaffebryggaren är tillverkad av rostfritt stål med handtag i valnöt – och den fungerar på induktionsspis. Ska handdiskas.

Finns i en storlek:
6 koppar – Ø 11 cm / 24,5 cm hög – rymmer 33 cl