Pralinpaket, startpaket för pralintillverkning

1317-26946
  • Börja göra egna praliner
  • Allt du behöver för att komma igång (utom termometer)
  • Marmorskiva, spritspåsar, skrapa, pralinform
  • Kvalitetschoklad från Callebaut (mörk 54,5%)
  • Nu kör vi (pr)all in!

1 399 kr

Uppskattad leverans 6 - 13 december.

Meddela mig när produkter finns i lager

fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

1 399 kr

Allt – eller nästan allt – du behöver för att komma igång med pralintillverkning på hemmaplan! Det enda som vi inte inkluderat i startpaketet ät en termometer eftersom många av er redan har det, annars kan vi rekommendera Thermastick för den som letar efter något enklare, men ännu mer Thermapen ONE för en snabb och pålitlig temperaturläsning och en termometer som tål att sköljas av rejält efter allt kladdande med mjölkchokladen.

I detta startpaket för praliner hittar du en marmorbricka där du kan temperera choklad, en skrapa för att kunna tablera (smeta runt med chokladen på brickan för att reglera temperaturen), pralinformar, couverture (choklad) och spritspåsar för att kunna fylla dina praliner med ganache. I paketet ingår mörk choklad och trots att det är tyllar till spritspåsarna på bilden ingår dessa inte. Men de behövs inte heller när du fyller praliner. Nu fick du även just en extremt kort beskrivning av själva händelseförloppet i pralintillverkning! För en mer detaljerad beskrivning kan ni läsa Chokladmakarens handbok av Gustav Mabrouk.

I pralintillverkning är temperaturen a och o och det gäller att temperera chokladen innan du kan arbeta med den. En otempererad choklad tar lång tid på sig att stelna, blir matt och dassig på ytan och smälter så fort du sätter fingrarna på den. En tempererad choklad däremot stelnar fort, blir glansig och fin och tål beröring. Det enklaste sättet att temperera choklad är genom att värma upp den, kyla ner delar av den genom att kladda runt på marmorbrickan (detta är momentet som kallas tablering), och sedan värma upp den något igen genom att blanda den nedkylda och den fortfarande varma chokladen som är kvar i bunken. Olika typer av choklad kräver olika typer av temperaturer och det brukar stå på förpackningen vilka temperaturer som gäller för just den choklad som du arbetar med.

När chokladen är tempererad kan du gjuta skal, dvs fylla upp formarna och hälla ut igen. Det kommer att sätta sig choklad på kanterna som blir själva skalen på pralinen. När skalen stelnat kan du fylla med ganache eller punsch eller vad du nu föredrar innan du drar på choklad igen och “lockar” dem, det vill säga stänger igen locket. När pralinerna är klara bör de dunkas ur formen med bestämdhet för att lossna. Nu är de klara att äta!

Vill du ha sjuka mönster och färger och sånt där så målar du i själva formen innan du gjuter skalen. Kakaofärg hittar du här.

Enligt vår interna pralinexpert Sally bör du ha cirka 22 grader i rummet när du gjuter skalen för bästa resultat. För fler initierade tips är ni välkomna att höra av er!